Planning permission and listed building consent (part-retrospective) gained on a number of buildings simultaneously

Due to renovations carried out by a previous owner, a client was informed by the local enforcement team that the uPVC windows in their Grade II Listed oast house needed changing.  They also noted that the client’s small stable block had been erected without permission on agricultural land.  Finally, the garden wall and picket fence required permission because of the setting of the listed building.

We worked extensively with the client and the enforcement team to avoid the issuing of an enforcement notice.

We were able to successfully obtain retrospective planning permission for the change of use and erection of the stables and paddocks for the housing of two rescue ponies, despite objections from the neighbours and parish council.

Listed building consent and planning consent was also gained to enable our client to replace the uPVC windows with more aesthetically pleasing and appropriate wooden frames.